Nieuws

Remote werken in een moderne wereld.

Veel bedrijven werken met een centrale Remote Desktop omgeving. Dit is al jarenlang de meest gebruikte IT opstelling om gebruikers te voorzien van een uniforme werkomgeving met alle data en applicaties gecentraliseerd voor eenvoudig beheer.

Met het (enigzins gedwongen) veranderen van ons werkgedrag zie je dat remote samenwerken steeds belangrijker is geworden, videoconferencing en bellen-over-ip (VoIP) vormt daar een centrale rol in.

Helaas is een Remote Desktop omgeving niet zonder meer geschikt om mee te videobellen. Wanneer je niet beschikt over optimalisatie software is de performance onder de maat, en als je wel over dit soort software beschikt zijn goede prestaties geen zekerheid. Laten we over een softphone voor VoIP vanaf een Remote Desktop maar niet eens beginnen.

De workaround is dat men lokaal gaat videobellen en steeds moet switchen naar de Remote Desktop voor de bedrijfapplicaties. En ondertussen komen er per ongeluk steeds meer bestanden toch lokaal te staan… zonder backup.

De oplossing: De Hybride werkplek

Door gebruik te maken van de nieuwste Microsoft technieken aangevuld met de modernste beveiliging is het mogelijk een werkplek te maken welke over het beste van beiden werelden beschikt.

Na slechts 1 veilige login op de werkplek is het mogelijk om superveilig alle applicaties en data te benaderen welke je maar nodig hebt. Je kan videoconferencen, tegelijkertijd al je documenten van de bedrijfservers openen en direct werken in je cloud applicaties.

Het beheer en backups blijven centraal maar wel met de vrijheid van een laptop.

In veel gevallen is het mogelijk om de huidige Remote Desktop omgeving zonder extra licenties geschikt te maken voor de hybride werkplek. Sterker nog, je hoeft niet eens afscheid te nemen van je Remote Desktop. Als je alleen je mobiele gebruikers van een betere ervaring wil voorzien naast de bestaande omgeving dan kan dat.


De grootste verschillen tussen de Cloud en On Premise

Bedrijfsapplicaties worden steeds meer verschoven naar de cloud. Als organisatie doe je er goed aan een weloverwogen beslissing te maken wat de meest optimale configuratie is voor je ICT-infrastructuur. Wij helpen je graag een handje.

Als we het hebben over de cloud dan wordt bedoeld dat je servers, software en/of data buitenshuis – in de cloud – worden bewaard en beheerd. Bij On Premise gaat het om automatisering die lokaal wordt opgeslagen. Er zijn ook hybride oplossingen mogelijk. Verder lezen…


Besmet en wat nu?

Elke organisatie loopt tegenwoordig verhoogd risico op besmetting van netwerken en systemen. Er wordt veel met internet gewerkt en standaard anti-virus programma’s werken vaak niet goed genoeg om alle risico’s uit te sluiten. Grote kans dat je als organisatie vroeg of laat te maken krijgt met besmetting. En wat nu?

Cyberaanvallen nemen toe en malware wordt steeds geavanceerder. Het is voor een organisatie dan ook belangrijk zich zo goed mogelijk te beschermen. Enerzijds kun je door een 360 graden inventarisatie alle mogelijke risico’s in kaart brengen en maatregelen nemen. Daarnaast kun je gebruikers bewust maken van de risico’s van hun handelen. En toch kan het gebeuren dat je systemen besmet raken. Verder lezen…


Gebruikerstraining voorkomt besmetting

De zwakste schakel in het beveiligen van ICT-systemen is de mens zelf. Een groot gedeelte van besmettingen en datalekken gebeurt doordat medewerkers binnen een organisatie niet bewust genoeg omgaan met systemen. In een gebruikerstraining leer je bewust om te gaan met mail en internet en dat kan veel problemen voorkomen.

Snel eventjes een bijlage openen of een valse email niet herkennen; besmetting zit in een klein hoekje. Een groot deel van de risico’s en gevaren kan opgevangen worden door het gebruik van slimme technieken en procedures. Met een goede training zorg je voor bewustwording onder gebruikers en leer je gevaren te herkennen. Verder lezen…


360 graden inventarisatie. Hoe veilig ben je eigenlijk?

Digitalisering zorgt niet alleen voor veel kansen en mogelijkheden voor organisaties, maar maakt tegelijkertijd ook kwetsbaar. Dat zien we onder meer in het nog steeds toenemende aantal cyberaanvallen. Het is daarom cruciaal dat bedrijven de beveiliging van hun bedrijfsactiviteiten en ICT-omgeving goed inregelen. Een 360 graden inventarisatie is daar een uitstekend middel voor.

Bij onvoldoende beveiliging liggen er verschillende gevaren op de loer. Zo wordt malware steeds geavanceerder en zijn organisaties kwetsbaar voor verschillende cybergevaren. Risico’s en gevaren maak je inzichtelijk door middel van een 360 graden inventarisatie. Verder lezen…


Malware: welke gevaren zijn er voor jouw organisatie?

Onze digitale samenleving biedt veel kansen en mogelijkheden voor organisaties. Maar digitalisering zorgt tegelijkertijd ook voor bedreigingen en kwetsbaarheden. Zeker voor organisaties die met bedrijfs- of persoonsgevoelige informatie werken, is het belangrijk om bedrijfsactiviteiten en ICT-omgeving stabiel en veilig in te richten.

Malicous software of malware wordt steeds slimmer en geavanceerder. Dit zien we terug in het toenemend aantal cyberaanvallen. Het is belangrijk dat je als organisatie goed op de hoogte bent van de gevaren voor jouw organisatie. Zo kun je het risico dat je getroffen wordt – met alle gevolgen van dien – tot een minimum beperken. Verder lezen…


VoIP: Bereikbaarheid

Bereikbaarheid speelt een belangrijke rol in onze samenleving. Uit onderzoek is gebleken dat veel bedrijven maar 65% van de inkomende gesprekken beantwoorden. Onbereikbaar zijn voor vragen of klachten brengt in deze tijd behoorlijke gevolgen met zich mee. Bij verminderde bereikbaarheid kan het vertrouwen van klanten dalen en kunnen ze uiteindelijk zelfs overstappen naar de concurrent. Hoe bereikbaar ben jij eigenlijk? Zorg dat je voortaan geen gesprek meer mist en sluit je bij ons aan.
Verder lezen…


Malware

Malware wordt steeds slimmer en geavanceerder en het aantal cyberaanvallen stijgt naar een alarmerend niveau. Het aantal ransomware incidenten is geëxplodeerd de afgelopen jaren, waarbij honderdduizenden systemen wereldwijd geïnfecteerd zijn geraakt.

Ransomware is een type malware welke is ontworpen om je data te gijzelen totdat je betaald. Wacht je te lang, of probeer je de data zelf te herstellen zonder goede back-up loop je de kans je gegevens permanent kwijt te raken. Verder lezen…