De grootste verschillen tussen de Cloud en On Premise

Bedrijfsapplicaties worden steeds meer verschoven naar de cloud. Als organisatie doe je er goed aan een weloverwogen beslissing te maken wat de meest optimale configuratie is voor je ICT-infrastructuur. Wij helpen je graag een handje.

Als we het hebben over de cloud dan wordt bedoeld dat je servers, software en/of data buitenshuis – in de cloud – worden bewaard en beheerd. Bij On Premise gaat het om automatisering die lokaal wordt opgeslagen. Er zijn ook hybride oplossingen mogelijk.

On Premise

De On Premise methode was, voordat cloud computing beschikbaar en geaccepteerd werd, de enige methode voor het beschikbaar stellen van software en opslaan van data. In veel gevallen gebeurt dit in eigen beheer of met de ondersteuning van een ICT-bedrijf.

Door digitalisering en ontwikkelingen op het gebied van automatisering en internet, is er steeds meer behoefte ontstaan aan een grotere beschikbaarheid en toegankelijkheid van data en informatie.

Cloud computing

Bij cloud computing gaat het om het opslaan van data in en beschikbaar stellen van bedrijfsapplicaties vanuit de cloud. Zo kunnen servers van een organisatie worden ondergebracht bij een provider als Microsoft Azure. Of er wordt gebruik gemaakt van een webapplicatie zoals Salesforce, die gekoppeld is met het bedrijfsnetwerk.

Er zijn verschillende cloudvarianten mogelijk waarbij (delen van) hardware, operating systems, databases en applicaties vanuit de cloud worden voorzien en/of in eigen beheer uitgevoerd worden.

Vergelijking & voordelen

Cloud staat voornamelijk bekend om z’n flexibiliteit en schaalbaarheid, in veel gevallen voor een vaste prijs per medewerker. Het levert mogelijkheden en voordelen op het gebied van kostenbesparing, security en het verbeteren van de dienstverlening.

In veel gevallen kan een goede schaling van een On Premise omgeving voordeliger uitpakken dan een cloud-oplossing.

Wat voor jouw organisatie de beste oplossing is, is afhankelijk van de bedrijfsstrategie en -doelen en informatiestructuur. Vaak worden er afwegingen gemaakt op de volgende gebieden:

  • Kosten
  • Onderhoud en updates
  • Schaalbaarheid
  • Flexibiliteit en toegang
  • Beveiliging

Laat je vraag achter in onze vraagbaak en we adviseren je vrijblijvend.

Hybride oplossingen

Er bestaan tegenwoordig ook alternatieve oplossingen, waarbij je een deel van je infrastructuur On Premise hebt en een deel in de cloud. Een voorbeeld van deze hybride oplossing is het traditionele bedrijfsnetwerk met de e-mail (Office365) en een CRM-pakket zoals Salesforce, in de cloud.

De beste oplossing voor jouw organisatie

Gebruik van cloud, On Premise of zelfs een hybride oplossing is sterk afhankelijk van de wensen en eisen van een organisatie. Een cloud assessment kan je helpen bij het realiseren van quick wins in de overgang van On Premise naar cloud-oplossingen. Ook kun je eerste stappen maken door te kiezen voor een hybride oplossing met een combinatie van cloud-services in een On Premise ICT-omgeving.

Ook benieuwd welke cloud, on premise of hybride oplossingen het beste bij jouw organisatie passen?

Backwire adviseert, begeleidt en implementeert cloud, On Premise en Hybride oplossingen voor organisaties. Daarnaast houden we ons bezig met het beheer van ICT-infrastructuur, het migreren en onderhouden van je ICT-omgeving en security oplossingen. Meer weten over wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen, neem dan vandaag nog contact op.