Remote werken in een moderne wereld.

Veel bedrijven werken met een centrale Remote Desktop omgeving. Dit is al jarenlang de meest gebruikte IT opstelling om gebruikers te voorzien van een uniforme werkomgeving met alle data en applicaties gecentraliseerd voor eenvoudig beheer.

Met het (enigzins gedwongen) veranderen van ons werkgedrag zie je dat remote samenwerken steeds belangrijker is geworden, videoconferencing en bellen-over-ip (VoIP) vormt daar een centrale rol in.

Helaas is een Remote Desktop omgeving niet zonder meer geschikt om mee te videobellen. Wanneer je niet beschikt over optimalisatie software is de performance onder de maat, en als je wel over dit soort software beschikt zijn goede prestaties geen zekerheid. Laten we over een softphone voor VoIP vanaf een Remote Desktop maar niet eens beginnen.

De workaround is dat men lokaal gaat videobellen en steeds moet switchen naar de Remote Desktop voor de bedrijfapplicaties. En ondertussen komen er per ongeluk steeds meer bestanden toch lokaal te staan… zonder backup.

De oplossing: De Hybride werkplek

Door gebruik te maken van de nieuwste Microsoft technieken aangevuld met de modernste beveiliging is het mogelijk een werkplek te maken welke over het beste van beiden werelden beschikt.

Na slechts 1 veilige login op de werkplek is het mogelijk om superveilig alle applicaties en data te benaderen welke je maar nodig hebt. Je kan videoconferencen, tegelijkertijd al je documenten van de bedrijfservers openen en direct werken in je cloud applicaties.

Het beheer en backups blijven centraal maar wel met de vrijheid van een laptop.

In veel gevallen is het mogelijk om de huidige Remote Desktop omgeving zonder extra licenties geschikt te maken voor de hybride werkplek. Sterker nog, je hoeft niet eens afscheid te nemen van je Remote Desktop. Als je alleen je mobiele gebruikers van een betere ervaring wil voorzien naast de bestaande omgeving dan kan dat.