Malware

Malware wordt steeds slimmer en geavanceerder en het aantal cyberaanvallen stijgt naar een alarmerend niveau. Het aantal ransomware incidenten is geëxplodeerd de afgelopen jaren, waarbij honderdduizenden systemen wereldwijd geïnfecteerd zijn geraakt.

Ransomware is een type malware welke is ontworpen om je data te gijzelen totdat je betaald. Wacht je te lang, of probeer je de data zelf te herstellen zonder goede back-up loop je de kans je gegevens permanent kwijt te raken. Helaas wordt een groot deel van deze malware niet tijdig opgevangen of tegengehouden door gebruik te maken van alleen de standaard antivirus producten.

Om je systemen en netwerken te beschermen tegen deze gevaren is het belangrijk om de volgende zaken goed op orde te hebben:

– Draag zorg voor een werkende back-up en test deze ook
– Scherm het bedrijfsnetwerk goed af van externe apparatuur
– Zorg voor een up-to-date Antivirus op alle apparaten
– Scan je e-mails met goede beveiligingssoftware voordat ze afgeleverd worden
– Bescherm je netwerk met een intelligente firewall

Nu niet alleen de overheden en grote bedrijven doelwit zijn van hackers is netwerkbeveiliging voor het klein en middelgroot bedrijf belangrijker dan ooit.

Door gebruik te maken van slimme combinaties met de modernste technieken is het mogelijk om malware en cybercriminelen buiten spel te zetten. Kwaadaardige bestanden worden bij de voordeur al tegengehouden voordat ze de kans krijgen om schade aan te richten.

Ben je benieuwd hoe de veiligheid van je netwerk ervoor staat, en wat er allemaal mogelijk is om je te beschermen tegen de risico’s? Neem gerust contact met ons op!