Hendrik Veder Group

Hendrik Veder Group heeft zijn origine in 1800 en is met circa 125 medewerkers door Europa actief in hef- en hijsoplossingen. In 2011 is de groep ontstaan door een fusie van 3 bedrijven, waar met de tijd nog 2 bedrijven aan toegevoegd zijn.

De onderneming bestaat uit 3 business units, te weten:
I. handel in staalkabel – een van de grootste voorraadhoudende onafhankelijke spelers in Europa
II. productie van hef-, hijs- en sleepoplossingen voor voornamelijk de maritieme en offshore industrie
III. service & testing – installeren van kabels, on-site inspectie van hef- en hijs materiaal, testen van goederen van leveranciers en eigen productie.

Begin 2016 hebben wij Backwire benaderd om onze IT-omgeving te analyseren. Onze systemen waren op dat moment verouderd en traag, een van de redenen hiervoor was de stagnatie van een migratie/moderniseringsproject door een van onze IT-partners.
De consultants van Backwire zijn direct een adviestraject gestart waarin alle verbeterpunten in kaart zijn gebracht, daarbij hebben zij een kant en klaar plan van aanpak aan ons gepresenteerd voor een geheel nieuwe IT-omgeving, welke precies bij Hendrik Veder Group past.

Backwire heeft de implementatie en migratie verzorgt, waarbij we in 1 weekend over zijn gegaan van onze oude naar de nieuwe IT-omgeving, dit zonder enige hinder van het bedrijfsproces. Door de pragmatische en professionele aanpak van Backwire is de migratie zeer succesvol geweest en is Backwire tot de dag van vandaag de IT-partner van Hendrik Veder Groep.

“De nuchtere en praktische aanpak van Backwire past precies bij het Rotterdamse bedrijf dat we zijn: niet lullen, maar poetsen. IT is niet onze kerncompetentie, maar de conversie van haute-IT naar begrijpbare taal en slimme oplossingen, met oog voor de portemonnee, heeft ons weer in lijn met de werkelijkheid gebracht”

Sybren van der Meulen – Business Improvement & Project Director – Hendrik Veder Group

www.hendrikvedergroup.com